Estonya Vizesi

Estonya Vizesi

Türkiye’den Estonya sınırlarına seyahat edecek olan vatandaşlarımızın bu süreçte ülkede bulunabilme izinlerini temsil eden vizelerinin olması gerekmektedir. Bu noktada vize başvuru merkezleri üzerinden kısa süreli seyahatlerinize ait vize başvurularınızı hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkündür.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından özel pasaport sahibi olan yani diplomatik pasaport, hizmet pasaportu ve hususi pasaport sahibi olan kişilerin gerçekleştirecekleri kısa süreli seyahatler için vize muafiyetleri bulunmaktadır.

Ancak özel pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının uzun süreli seyahatleri için bununla birlikte umuma mahsus yani bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hem kısa süreli hem de uzun süreli seyahatleri için Estonya vizesi almaları gerekmektedir.

Ülkeye giriş imkanı sağlayan bu vizeler sayesinde kişiler ülkede gerçekleştirecekleri seyahat amaçlarını gerçekleştirebilmektedirler.

Estonya Schengen vizesi genel vize kategorilerinin C tipi vize kategorisinde bulunmaktadır. Bu vize Schengen ülkeleri içerisinde yer alan tüm ülkelerin sağladığı vize türüdür. Ülkede 90 günü yani 3 ayı aşmamak şartıyla bulunmak mümkündür.

Schengen antlaşması doğrultusunda bu anlaşmayı imzalayan tüm ülkeler ve bazı Avrupa ülkeleri ülkelerine ait Schengen vizesini vermektedir. Bu vizeye sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizenin ait olduğu ülkeden başlamak şartıyla Estonya yeniden vize başvurusu yapmadan geçebilmektedir.

Aynı şekilde Estonya Schengen vizesi bulunan kişiler seyahat başlangıç noktası Estonya olmak şartıyla bu anlaşmayı imzalamış olan diğer ülkelere o ülkeye ait vizeyi almadan seyahat edebilmektedir.

Estonya D tipi vize ise ulusal vize olarak kabul edilmekte ve kişilerin oturum amacıyla yani aile birleşimi, çalışma, eğitim gibi amaçlarla uzun süre 90 gün ve üzeri süre ile ülkede kalmaları gerektiği takdirde alınması gereken vize türüdür.

Ulusal vizeler için kişilerin doğrudan Ankara Estonya Büyükelçiliği’ne başvuru yapmaları gerekmektedir.

Estonya Vizesi Nasıl Alınır?

Estonya vizesi nasıl alınır? Veya Estonya vizesi almak zor mu? Gibi sorular sık sık danışmanlık hizmeti vermiş olduğumuz müşterilerimiz ve ilk defa Estonya vize başvurusu yapacak kişiler tarafından sorulmaktadır.

Bu noktada Bizde Vize olarak sağlamış olduğumuz danışmanlık hizmeti kapsamında Estonya vize başvuru süreci ve Estonya vize randevu süreci hakkında danışanlarımızı detaylı olarak bilgilendirmekte ve bu süreçte onlara yardımcı olmaktayız.

Estonya vize başvurusu yapabilmek için kişilerin sağlaması gereken birtakım kriterler bulunmaktadır. Bu kriterlere tam olarak sağlayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye’de oturum izni bulunan vatandaşlar vize başvurusu yaparak Estonya vizesi alabilmektedir.

Estonya vizesi alabilmek için kişilerin ilk olarak temel gereklilikleri ve kendisinden talep edilen şartları sağlaması, başvuru sırasında kendisinden talep edilen gerekli evrakları sağlayabilmesi ve seyahat başlangıç tarihine göre vize başvurusu yapabilmek için yeterli süresinin bulunması gerekmektedir.

Estonya Schengen Vizesi Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

90 günden az yani kısa süreli amaçlarla Estonya’ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu seyahatleri için almaları gereken Estonya Schengen vizesi birtakım gerekli şartlar sağlandığı takdirde kişilere verilmektedir.

Başvuru yapacak olan kişilerin vize başvurularının olumlu şekilde sonuçlanabilmesi için kendisinden beklenen bu şartların tam olarak sağlanıyor olması gerekmektedir.

Estonya Schengen vizesi almak için gerekli şartlar içerisinde yer alan en önemli şart başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması veya Türkiye’de yasal oturum iznine sahip olmasıdır. Bu noktada mülteci konumunda olan ancak Türkiye’de yaşayan kişiler Estonya vizesi için vize başvurusu yapmaları mümkün değildir.

İkinci şart başvuru sahibinin Türkiye’de düzenli bir yaşamının olması gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin Türkiye’ye geri dönmesi için motivasyon kaynağı olarak da kabul edilen bu durum kişinin en az 1 yıldır aynı işyerinde çalışıyor olması ve düzenli bir aile hayatının kurulu olması gerekmektedir.

Böylece kişilerin seyahat tarihi sona erdikten sonra ülkelerine geri dönüp dönmeyeceği bir noktada tespit edilmiş olmaktadır.

Son şart ise kişilerin başvuru sırasında kendisinden talep edilen belgelerin içerisinde mutlaka Estonya seyahati boyunca kişinin karşılaşacağı tüm masrafları karşılayabilecek düzenli bir gelirinin veya birikiminin olması ve bunları belgeler ile ispatlayabilir olması gerekmektedir.

Estonya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yukarıda verilen tüm şartları sağlayan kişilerin daha sonra Estonya vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bu noktada Estonya Schengen vizesi için başvuru yapacak olan kişilerin vize başvuru merkezlerine ait web siteleri üzerindeki online randevu kısmından vize başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Daha sonra oluşturduğu randevu tarihine kadar kendisinden talep edilen evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde toplayarak randevu gününde ve saatinde bizzat kendisi tarafından teslim edilmesi gerekmektedir.

Özellikle Estonya Schengen vizesi bulunan kişilerin parmak izi veri kayıtlarının 5 yıldan eski olmaması halinde yeniden parmak izi vermesine gerek olmamakta ancak parmak izi veri kayıtları 5 yıldan eski ise yeniden biyometrik parmak izi vermesi gerekmektedir.

Başvurusu tamamlanan kişinin daha sonra pasaportunu teslim ederek vizesinin değerlendirme sürecini beklemesi gerekmektedir. Bu noktada da Bizde Vize olarak vermiş olduğumuz danışmanlık hizmeti kapsamında müşterilerimizin vize başvuru sürecinin değerlendirilmesinde bu süreci yakından takip etmekte ve süreçte herhangi bir aksaklık durumu olduğunda müdahale ederek vize başvurusunun olumlu şekilde onaylanmasına yardımcı olmaktayız.

Estonya Schengen Vizesi Kategorileri Nelerdir?

Estonya Schengen vizesi kategorileri kişilerin gerçekleştirecekleri seyahatin amacına göre ayrı kategorilere ayrılmıştır. Bu noktada vize başvurusu yaparken kişilerin kendi seyahat amaçlarına en uygun olan vize kategorisini seçerek bu şekilde başvuru yapmaları gerekmektedir.

Çünkü başvuru yapılacak vize kategorisinin doğru şekilde belirlenmesi bu süreçte kişilerin kendisinden talep edilen belgeleri ve kişilerin ödeyecekleri vize harç ücretini önemli ölçüde etkilemektedir.

Estonya Schengen Vizesi kategorileri şöyle sıralanabilir;

  • Estonya Turist Vizesi

  • Estonya Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize

  • Estonya İş, Ticari Vize ve Fuar Vizesi

  • Estonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi

  • Estonya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi

  • Estonya Öğrenci Gezileri için Vize

  • Estonya Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Estonya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Estonya vize başvurusu yapacak olan kişilerin kendisinden konsolosluk tarafından talep edilmiş belgelerin eksiksiz şekilde teslim edilmesi önemlidir. Kişilerden talep edilen bu evraklar 5 grupta toplanmaktadır.

Bu gruplar içerisinde yer alan temel evraklar her vize kategorisi için ve her vize başvurusu yapacak olan kişiler için değişiklik göstermemektedir. Bunun yanı sıra kişilerin seyahat ve ulaşım aracını gösteren evrakları, finansal durumunu gösteren evrakları, seyahat amacını ve konaklamayı kanıtlayan evrakları ve çalışma durumunu gösteren evrakları teslim etmesi de gerekmektedir.

Estonya vize başvurusu için gerekli olan temel evraklar şöyle sıralanabilir;

  • Seyahat bitiş tarihinden itibaren geçerliliğinin 3 ay daha devam ettiği pasaport

  • Estonya vize başvuru formu

  • Estonya vize talep dilekçesi

  • 6 aydan eski olmayan ve daha önce pasaport ya da vize için kullanılmamış 1 adet biyometrik fotoğraf

  • 30.000 € teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olan seyahat sağlık sigortası

  • Nüfus kayıt örneği

  • İkametgâh

  • Kimlik fotokopisi

  • 18 yaşından küçük bireyler için noter onaylı anne ve baba tarafından verilmiş muvafakatname

Estonya Vize Ücreti

Estonya vize ücreti içerisinde her yıl konsolosluk tarafından belirlenmiş vize harç ücreti, alınmış olan danışmanlık hizmeti bedeli ve seyahat sağlık sigortası fiyatı gibi birtakım ücretler eklenerek net olarak hesaplanmaktadır.

Scroll to Top
Scroll to Top